Definition Af Database

Databaser
May 24th, 2022

En database er et elektronisk sted, hvor du kan opbevare store mængder af informationer og tal uden, at det går tabt eller skal printes ud i papirform.

Databasen er noget, der kan være tilgængelig for mange, men bestemt også noget der kan være med til at give et bedre overblik, hvis du forsker eller laver undersøgelser.

For at du dog kan bruge en database, er der især én ting, der skal være på plads.

Struktur!

Det er nok noget af det vigtigste, der skal være, når man skal finde rundt i et utal af informationer. Er der ingen struktur, så er der ingen chance for andre mennesker eller dig selv kan finde rundt og rent faktisk få noget godt ud af dataen, der er i basen.

Forskellige former for databaser

Relationel database

Denne type af database er med tabeller, hvilket vil sige, at du kan oprette tabeller og på den måde få overblik over dataen.

Inverteret liste database

Dnne type minder lidt om førnævnte, men her bliver det mere betegnet som et register.

Hierarkisk database

Navnet ligger op til funktionen og dette er den klart hurtigste form for database til visse opgaver. Dog har den en mangel på at hoppe lidt rundt i data. Man kan kun følge et bestemt mønster.

Netværksdatabase

Denne database er bygget op i poster, hvor, sortering eller hvordan en søgning skal foregår, er i fokus.

Objektorienteret database

Ligesom navnet også siger, så er denne database baseret på objekter.

OBS: Sidens tekst er bragt i samarbejde med Perlen Odense. Hos Perlen Odense kan du købe blandt et stort og flot udvalg af LULU Copenhagen produkter. Herfra siger vi tusind tak.

Næste indlæg