Fordele Og Ulemper Ved En Database

Databaser
July 28th, 2022

En database kan deles op i rationelle og ikke-rationelle databaser. Der er herunder både fordele og ulemper i begge kategorier.

Rationel

En rationel database er struktureret på den måde, at den har et simpelt CRM-system (kunderelationssystem), hvor der eksempelvis er et separat sted, hvor kundeinfo, kontaktpersoner og tidspunkter befinder sig.

Fordelene her er, at der bedre søgemuligheder og understøttelser af datasæt, som er afhængige af hinanden på tværs af forskellige tabeller.

Ulempen ved den rationelel database er, at det selvfølgelig tager tid at sætte det hele op, hvilket vil sige, at hele udviklingstiden også tager enormt mange ressourer, før det er oppe at køre til perfektion.

Ikke-rationel

Den ikke-rationelle database er så det modsatte, hvilket vil sige, at i denne er der ikke så meget struktur. Tager vi udgangspunkt i kundeinfo, kontaktpersoner og tidspunkter igen, så er de ikke denne gang delt op i systemer, men er samlet i samme 'pakke'.

Herunder gemmer ikke-rationelle databaser også på dokumenter, som kan være sværere at søge igennem.

Fordelen er, at det selvfølgelig ikke tager nær så meget arbejde at sætte det hele op som på en rationel. Derudover er der også en hurtigere udvikling, fordi der ikke er en struktur, der skal tages hensyn til.

Ulempen er faktisk igen den manglende struktur. For har du enormt meget forskellige data samlet et sted, så kan det blive svært at finde hoved og hale i det med tiden.

Du skal vide, at denne tekst er udviklet for Perlen Odense. Her kan du eksempelvis købe ankelkæde, og meget meget andet. Derfor er denne tekst markeret.

Næste indlæg