Hvad Er HTML5?

Programmering
October 22nd, 2020

HTML5 er den seneste udgave af det såkaldte opmærkningssprog HTML. HTML - og dermed HTML5 er mere eller mindre fundamentet på alle hjemmesider, hvor HTML-koderne fortæller webbrowseren, hvordan hjemmesiden skal læses og vises.

HTML5 blev lanceret med henblik på at minimere behovet for plugins i browseren. HTML står for Hyper Text Markup Language. HTML5 bruges i strukturen af hjemmesiderne, så du kan opstille og vise siderne som ønsket ved at angive de korrekte koder.

Sådan virker HTML5

HTML5 blev lanceret i 2014, hvor det erstattede HTML4. Her gav lanceringen af HTML5 en lang række nye attributter og elementer, der afspejlede sig i den mere moderne brug af hjemmesider.

Blandt de helt nye elementer er header, footer, nav og article, der alle påvirker læseligheden af siden i forhold til søgemaskier. HTML5 er dermed en større hjælp til folk, der arbejder med søgemaskineoptimering.

Disse elementer hjælper med at fortælle søgemaskinen, hvad siden handler om, samt hvad der er links, så søgemaskinerne nemmere kan navigere rundt på siden og se, hvilket indhold der er relevant i forhold til søgningerne.

På den måde har HTML-sproget fået et kæmpe løft i forholdet til kommercielt arbejde med hjemmesider, hvilket gør anvendelsen af HTML5 endnu mere aktuel for f.eks. marketingbureauer, webshops og lignende, der genererer omsætning via trafik fra søgemaskiner.

En af de helt store fordele ved HTML5 er, at det er lavet som værende bagudkompatibel, hvor det også har en fælles parsing af de ældre HTML-versioner.

Den seneste version af HTML er udviklet af W3C, HTML WG og WHATWG. HTML5 er efterfølgende blevet opdateret, så den seneste udgave af HTML5 er HTML5.2. Denne opdaterede version udkom i 2017.

Tak for støtten

Til sidst takker vi avXperten for deres støtte til dette indlæg. find et stort udvalg af elektronik lige fra bluetooth headsets til keyboards, mobiltelefon til ældre, bilradioer og utallige andre ting til dine hverddags behov eller professionelle elektronikbehov.

Næste indlæg