Er Linux Sikkert?

Operativsystemer
February 19th, 2021

De fleste mennesker beskæftiger sig udelukkende med Windows og Mac, når vi snakker styresystemer til PC’er. Man der findes faktisk mange flere, det er bare relativt få mennesker, der kender og bruger dem. En af de mere populære er Linux. Men er Linux sikker?

Er Linux sikkert? Linux er kendt for at være et meget sikkert styresystem. Linux har et meget avancerede sikkerheds- og fortrolighedsanstaltninger, der gør det at browse på nettet meget sikkert. Linux er som alt andet ikke 100 % sikkert, men stadig et sikrere alternativ til de konventionelle styresystemer.

Linux har rødder helt tilbage til 1983, hvor det hele startede med GNU-projektet. Projektet havde til opgave at skabe et UNIX-lignende styresystem.

Dette projekt inspirerede Linus Torvalds til at udvikle en helt ny kerne, der senere har udviklet sig til det, som vi kender som Linux. Linus Torvalds var dengang stadig studerende på universitetet i Helsinki.

Torvalds arbejder i dag, knapt 40 år efter, stadig på styresystemet og kernen. Selvom den aldrig har nået samme højder som de dominerende spillere på markedet, så er det for mange tech-nørder et fedt system, der både giver store muligheder og sikkerhed i høj klasse.

Hvis du gerne vil have mere sikkerhed, så bør du undersøge, om Linux kunne være noget for dig.

Her har du læst et publiceret og udgivet stykke indhold, der udelukkende er lavet med henblik på at tilgode se. Perlen Odense. Derfor kan vi på glædeligvis opfordre dig til at kigge ind og finde Rabinovich . Det betyder at Perlen Odense får et link i dette tekstindhold.

Næste indlæg