Hvad Er Linux?

Operativsystemer
October 22nd, 2020

Linux er et styresystem, så Linux er på mange måder det samme som både Windows og MacOS. I modsætning til de to andre styresystemer så er Linux faktisk helt gratis og kan downloades og installeres på din computer.

Linux er det, som man kalder open source. Det betyder, at kildekoden til styresystemet er åbent og frit tilgængeligt for alle. Det er det ikke ved Windows. Grunden til at den er det ved Linux, er, at alle kan hjælpe med at udvide og udvikle det.

Mange forskellige versioner af Linux

Da Linux er open source, er der i dag en lang række versioner af Linux. Der findes flere end 200 distributører af Linux. 

Med Linux får brugeren en tilpasset brugerflade. Udover det er et af argumenterne for at bruge Linux, at det er gratis at bruge til forskel fra Windows, hvor du som regel betaler for enten den enkelte version eller via et løbende abonnement med opdateringer.

Linux har i modsætning til Windows ganske få tilfælde af virus og spyware, så på mange måder er Linux måske mere sikkert at bruge end Windows.

Når man sammenligner med Windows, så er Linux også væsentligt mindre krævende i forhold til din computers krav til RAM og CPU-kraft. 

Linux' helt store udfordring er dets udbredelse, da mange ikke kender styresystemet, da mange computere i dag leveres med enten Windows eller MacOS som standard. Udfordringen består derfor i, at meget få brugere rent faktisk kender Linux og er bekendt med, hvordan styresystemet virker.

Dertil kommer det, at med et open source-koncept, så kan det være svært at lave fejlfinding - og her taber Linux ofte til Windows.

Tak for støtten

Til sidst takker vi avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et gigantisk udvalg af elektronik på deres store webshop. Som eksempel kan du fx finde smarte powerbanks til opladning af diverse enheder mens du er på farten, se deres udvalg lige her: https://www.avxperten.dk/powerbank/.

Næste indlæg