Hvad Er Forskellen På Java Og JavaScript

Programmering
October 22nd, 2020

I denne artikel kommer jeg lidt ind på hvad forskellen er på Java og JavaScript. Du har sikkert hørt begge ting nævnt, og nogle bruger også fejl-agitgt (stor fejl) "Java" som en forkortelse af JavaScript.

Sagen er blot og meget kort: der kunne næsten ikke være mere forskel på 2 kodesprog end der er på Java og JavaScript.

Java er et meget gammel applikationssprog, som kun holdes i live på Android telefoner i dag. Det passer selvfølgelig ikke 100%, men det er et sprog som man godt kan anse som værende ved at uddø. Sproget er gammelt og langsomt, og er det man kalder for et "applikationssprog" eller "server side" og det kræver installation og download at køre javating.

I gamle dage kan du måske huske at man skulle downloade Java Applets for at komme ind på nogle sider og NemID f.eks

JavaScript er nyt og meget mere moderne. JavaScript er et client side sprog som kan afvilkes med lynets hastighed i en browser på clientens egen maskine. Frameworks som f.eks Vue.JS  Angular JS og REACT er i dag super kendte sprog som faktisk er en slags "skal" eller "skabelon" der er lagt oven på sproget JavaScript 

Det primært JavaScript der driver alt fra Instagram, til Facebook og Mobile Pay. 

Java og JavaScript kunne altså ikke være mere forskellige end 2 kodesprog er i dag. Java har altså ikke ret meget andet end navnet tilfælles med JavaScript.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et stort udvalg af elektronik på avXpertens enorme webshop, hvor du også kan finde tilbehør til elektronik som fx en computer stol eller måske en smartphone holder til bilen.

Næste indlæg