Hvad Er CSS - Cascading Style Sheet Forklaret

Programmering
October 22nd, 2020

nu har jeg sat "Hvad er CSS" artiklen under programmering, selvom jeg ikke personligt synes at CSS er programmering. Det er op til debat hvad der egentligt kan anses for at være programmering og hvad der er ikke kan, fordi man kan jo godt sige at CSS er et kodesprog.

CSS står for Cascading Style Sheet

Det er et sprog der skrives i klasser, og har oprindeligt set hverken variabler eller mange andre ting som vi kender fra andre kodesprog.

Det bruges til at style html. Det er et ark du hvor du gemmer samtlige af din hjemmesides styles.

Hvis du f.eks har en html sider henviser til en CSS fil som kunne hedde "stylesheet.css" så lægger du alle dine farver, størrelser, pixels, skygger, fonts, font størrelser, baggrundsbilleder etc ind i denne fil.

Som med denne hjemmeside du læser nu:

jeg har valgt at fonten på overkriften på mine artikler har en anden font. Et overskrift's tag på en hjemmeside hedder typisk et h1-tag. Så jeg har skrevet inde i mit CSS-ark at "h1" skal være en anden font, og den skal være større end den normale tekst.

Man behøver i princippet ikke CSS for at lave en hjemmeside, men så bliver det sparsomt med hvordan designet ser ud.

Tak til avXperten

Til slut vil vi gerne takke avXpertens for deres støtte til vores indlæg. avXperten er en af landets største elektronik webshops, og tilbyder smarte gadgets til alle behov, som eksempelvis bluetooth headsets, gamer udstyr, eller måske en ny lamineringsmaskine til hjemmet eller arbejdet.

Næste indlæg