Hvad Er En IP-adresse? Få Svaret Her

Databaser
June 22nd, 2021

Har du nogensinde overvejet hvad en IP adresse er og hvad det bruges til? I dette indlæg, vil jeg kort forklare dig hvad det er og hvad det bruges til. Få svaret forneden af indlægget 

En IP-adresse er en unikt adresse der identificere på en enhed på internettet eller et lokalt netværk. IP står for "Internet Protocol". Det giver adgang til informationer sendt fra enheder til et netværk, altså når du kigger på noget på nettet, så bliver din IP-adresse oplyst uden du ved det. 

Det er ikke farligt, hvis du ved hvilke hjemmesider du går ind på. Det er rent faktisk også på den måde internettet kan spore dig og dir forbrug på nettet. En IP-adresse er en serie af numre adskilt af punktummer. 

F.eks. 192. 651.2.38. 

Der findes manke programmer der gøre at internettet ikke kan se din IP-adresse eller ændre det om til et andet et, så de ikke kan spore hvilket land du kommer fra. Det kaldes VPN og er blevet meget populært med tiden. 

Det skyldes at der bliver flere og flere der bliver angrebet på internettet, fordi folk ikke er opmærksomme på de links de klikker ind på. Med en VPN, kan du lade som om du er i New York, selvom du faktisk bare sidder hjemme i stuen. 

Næste indlæg