Hvad Er PHP?

Databaser
June 15th, 2021

Du har nu set utallige Youtube-videoer om HTML og føler at du har godt syr på det nu. Du vil gerne lave nogle databaser og har fundet ud af at der er noget der hedder PHP, men hvad er det? Følg med længere ned i bloggen for at finde ud af det. 

Hvad er PHP og hvad bruges det til? 

PHP stod i tidernes morgen for: Personal Home Page, men idag betragtes det mere som PHP HyperText Preprocessor. Du læste rigtigt. Selve forkortelsen er i det fulde navn. Det bliver nok ikke mere ananas i egen juice, end det. Den første version af PHP, kom til verdenen tilbage i 1994 og blev faktisk opfundet af den danske-candiske Rasmus Lerdorf. 
PHP er et programmeringssprog, som anvendes f.eks. Til at lave databaser, sende e-mails, login funktioner, lave afstemninger og køre et forum på din hjemmeside. Langt de fleste hjemmesider, anvender PHP og det er derfor heller ikke til den store overraskelse at du er stødt in på det. 

Noget af det bedste ved PHP, er at det forholdsvis ret let forståeligt for nybegynder og samtidigt giver dig adgang til en masse nye værktøjer, som virkelig kan give din hjemmeside noget indhold  i form af databaser og forums. 

Næste indlæg